Gadgetmaster

Søg
Close this search box.

Bliv en bedre fotograf: 4 gode råd til at tage bedre billeder med din smartphone

Mange af os har ofte en smartphone med et godt og kraftfuldt kamera med hånden, og derfor knipser vi løs for at tage billeder af dagligdagens små og store øjeblikke. I anledning af den nylige National Photography Day har OnePlus delt 4 tips til at få mest muligt ud af dit smartphone-kamera og blive en endnu bedre fotograf. 

Hver tredje dansker ønsker at blive bedre til at fotografere med mobilen, og udover den berømte selfie vil især kvinder gerne tage billeder af deres familie og kæledyr – det viser en nylig undersøgelse foretaget for OnePlus. Smartphone-producenten OnePlus er kendt for at tilbyde danskerne avanceret kamerateknologi, der er nem at bruge, og nu vil teknologi-giganten lære danskerne at blive endnu bedre til at tage gode billeder. 

Læs de fire gode råd til, hvordan man fanger bedre og skarpere hverdagsminder her:

  1. Rengør linsen
    At holde linsen ren er essentiel for at tage klare og skarpe billeder. Når telefonen er i brug i løbet af dagen, kan kameralinsen ophobe støv, fingeraftryk og andet snavs. Tør derfor linsen af med en ren klud eller serviet inden brug, så du kan få et knivskarpt billede. 
  2. Stabiliser din telefon
    Stabilitet er afgørende for skarpe billeder, især i svagt lys eller hvis du bruger zoom. Når det er muligt, så brug begge hænder til at holde telefonen stabilt eller hvil den på en stabil overflade. Du kan også udnytte selvudløserfunktionen eller bruge en tripod, hvis du har sådan en.
  3. Udnyt HDR-tilstand til øjeblikke med høj kontrast og naturligt lys
    Lys er et væsentligt element i fotografering, og naturligt lys kan gøre hele forskellen for et fantastisk billede. Udnyt gerne den tidlige morgen eller skumringen, kendt som ‘golden hour’. Her får du et naturligt filter af blødt, varmt lys, der forbedrer farver og teksturer på billedet. Derudover er det en fordel ataktivere HDR-tilstand, hvis lyset ikke er optimalt. HDR kombinerer flere eksponeringer af det samme billede for og giver et mere afbalanceret billede med større detaljer i alle områder.
  4. Leg med komposition Komposition er et grundlæggende aspekt af fotografering. Vær ikke bange for at eksperimentere med vinkler og perspektiver for at give dine billeder et unikt touch. Tredjedelsreglen er et godt tip til at komponere dine billeder på en flot måde. Forestil dig, at din smartphone-skærm er opdelt i et gitter af ni lige store dele med vandrette og lodrette linjer. Placer hovedmotivet i et af skæringspunkterne i gitteret og så har du et straks et velkomponeret billede. 

Del artiklen

gadgets i indbakken

En gang om måneden