Gadgetmaster

Søg
Close this search box.

Zoom klar med ny app til Apple Vision Pro 

Den populære videomødetjeneste Zoom blev under Corona-pandemien en naturlig del af manges arbejdsuge. Møder kunne af naturlige årsager ikke afholdes fysisk, så vi blev vant til videoopkald. For mange har dette holdt ved på den anden side af pandemien, og Zoom er derfor stadig et populært værktøj, når vi skal arbejde sammen med kolleger på tværs af by- og landegrænser. 

I en nyligt offentliggjort pressemeddelelse afslører virksomheden så deres seneste innovation, som byder på bedre understøttelse af digitale headsets, herunder særligt Apples nye Vision Pro, som får sin helt egen dedikerede app. Fordi du vil have det store headset på hovedet, vil de øvrige mødeltagere ikke kunne se dig normalt. I stedet genereres en såkaldt avatar, som genereres via AI. Ifølge pressemeddelelsen skulle den være så livagtig, at de andre deltagere ikke skulle kunne se forskel på den kunstige og ægte vare. 

Takket være teknikken i Vision Pro-headsettet registreres din mimik, hovedbevægelser og armbevægelser, som Zoom så bruger til genereringen af din avatar. Inde i hjelmen vil du selv få en tredimensionel Zoom-oplevelse og følelse af at sidde i et virtuelt rum, hvor de øvrige deltagere ses på en virtuel skærm.

Her er de nye funktioner med Zoom på visionOS

Personas: Brugere repræsenteres af en autentisk rumlig repræsentation af sig selv i Apple Vision Pro, hvilket gør det muligt for andre mødedeltagere at se deres ansigts- og håndbevægelser.

Rumlig Zoom-oplevelse: Zoom på Apple Vision Pro skaber en indlevelsesrig oplevelse, der kan skaleres til den perfekte størrelse, hvilket er ideelt for brugere, der ønsker at føle, at de er i samme rum som deres kolleger og kunder, uden behov for ekstra fysisk udstyr eller opsætning.

Yderligere funktioner for Zoom på Apple Vision Pro, forventes at være tilgængelige senere på foråret, inkluderer:

3D-objekt deling: For nogle brancher, som medier og design, er deling af 3D-filer en vigtig del af arbejdsgangen. Mens det er muligt at dele disse filer på traditionelle skærme, vil oplevelsen komme til live, når man ser objekter i sammenhæng med en omgivelse. For eksempel kunne en animator eller spildesigner samarbejde og dele den seneste karaktermodel via Zoom’s 3D-objekt delingsfunktioner.

Zoom Team Chat: Team Chat er tæt integreret med Zoom Meetings og gør det nemt at dele information og oprette forbindelse til holdkammerater. Brugere af Apple Vision Pro vil kunne samarbejde med kolleger og strømline kommunikationen ved hjælp af Team Chat i Zoom-appen.

Fastgørelse i virkeligheden: Brugere vil kunne fastgøre op til fem Zoom-mødedeltagere hvor som helst i deres fysiske rum, med mulighed for at fjerne baggrunden for fastgjorte deltagere, hvilket hjælper brugere af Apple Vision Pro med at føle sig mere forbundet med personerne i mødet.

Apple Vision Pro udkommer i USA den 2. februar 2024. Der er endnu hverken nogen dansk pris eller lanceringsdato. Prisen forventes dog at ligge på omkring 31.000 kroner, så det bliver næppe hvermandseje. 

Del artiklen

gadgets i indbakken

En gang om måneden